‘Uden mål og med…’Arbejdslegat 2022. VISDA og VIF

ARBEJDSLEGAT

GRAFISKE VIGNETTER – et visuelt research- og logbogsprojekt

Malene Rauhe Grafisk design. VISDA/VIF arbejdslegat
Med et VISDA arbejdslegat ønsker jeg at udvikle en serie af illustrative, grafiske vignetter,der stilistisk ligger i grænselandet mellem ikoner, infografik og flyvske råskitser – imellem det enkle, informative og let afkodelige kombineret med håndtegningens karakteristisk levende energi og stoflighed med levende streger, vibrerende farver og flader.
Det er min ambition at ruske op i mine arbejdsmæssige komfortzoner og Adobe-pakkens-sovepude…..helt præcist hvordan? Min arbejdsmetode vil være tematiske og analoge skitser, masser af vand, pigment, tush – alt hvad der flyder og sviner, tager ALT for lang tid og som kan gå galt….et kreativt set-up, hvor processen har sin egen ustyrlige vilje, og derfor åbner til nye og ukendte visuelle landskaber. Jeg vil dokumentere researchresultater, refleksioner, proces, succes, fiasko og vildskud med en visuel logbog, dagbogsnotater og små videosekvenser, som deles på blog og instagram. Jeg håber at inspirere mig selv, og andre, gennem udvidelse af mit udtryk og faglige praksis. Som freelance illustrator og grafiker med kunder i bla. forlagsbranchen, er tidspres og pragmatisk satsning på ‘sikre løsninger’ et vilkår – derfor søger jeg ‘tid’ til et visuelt research projekt og fokuseret arbejdsfrirum!
Malene Rauhe Grafisk design. VISDA/VIF arbejdslegat
Malene Rauhe Grafisk design. VISDA/VIF arbejdslegat
Tags:
Kunst

No Comments

Leave a Reply